Uppteckning nummer NM-T786

Titel: Att se i glaset.

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp  By/kvarter: Edsta

Först upparbeta elektricitet. sen gå med händerna i kors, dra i vart finger till det knäpper får ej knäppa mer än 9 gånger, lägga en näsduk under g. som man vrid i 4 hörnen. Med kniven får man ej komma åt botten, taga slanten med knivsudden lägga i kronan upp annare jöra om det tills att den komer upp. Göra ett + med kniven samt säga Jesu Kristi Kors Jesu Kristi Blod Jesu Kristi Blod Jesu Kristi Kropp och lekamen Guds änglar hit ska Ni gå Här ska Ni stå å ifrån mig ska Ni aldrig gå. Gå en stund med händerna i kors. Gå till glaset igen säga Jesu Kristi Kors.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därför har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.